Fermierii clujeni traiesc doar din exportul berbecutilor

Crescatorii de ovine din judetul Cluj spun despre ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, ca este cel mai slab de la Revolutie.export berbecuti

Crescatorii de oi si de capre din Cluj se alatura colegilor de la nivel national, care vor sa iasa in strada pentru a-si apara drepturile. Oamenii spun ca, in acest an, nu au primit subventii si ca se descurca din ce in ce mai greu. Fermierii sunt gata sa iasa in strada si cer demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, despre care spun ca este cel mai slab din ultimii 20 de ani.

In comuna Floresti sunt patru crescatori de oi care detin in total circa 2.500 de capete. Oamenii spun ca se descurca tot mai greu si fata de anii trecuti lucreaza mai mult in pierdere, pentru ca statul nu le acorda nici subventia si nici nu le asigura un loc de desfacere a produselor, lasandu-i la mana samsarilor.

“Pana acum am mai primit, dar anul acesta suntem pe zero. Dragostea pentru animale o pastram, dar beneficiul ne-a pus la pamant. Supravietuim si noi, si animalele. Profitul e zero, ne platim bucatele si cam atat”, spune unul dintre fermierii suparati. Momentan, singura lor sursa de venit este vanzarea berbecutilor in strainatate.

Crescatorii acuza Ministerul Agriculturii ca nu ii ajuta cu nimic. Ei sustin ca aduc in tara 1 miliard de euro din exportul berbecutilor si, daca ar fi ajutati, ar aduce cu o jumatate de miliard mai mult.

Conducerea sindicatului Agrostar intentioneaza sa organizeze un protest la nivel national prin care sa solicite bani si un plan pentru salvarea de la faliment a acestui sector.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente