Film documentar despre acvila tipatoare mica

Film documentar despre acvila tipatoare mica
Film documentar despre acvila tipatoare mica

La inceputul acestui an a fost finalizat unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania”: un film documentar menit sa promoveze o mai buna intelegere in randul publicului larg despre amenintarile la adresa acestei specii si despre necesitatile ei de conservare. Cele peste 15 ore de filmare a diferitelor aspecte din viata acvilelor tipatoare mici s-au concretizat intr-un film documentar cu o lungime de 25 minute, a carui difuzare debuteaza in martie 2013. Filmul poate fi vizionat si on-line pe pagina web a proiectului www.pomarina.ro/RO/video.

Filmul urmareste acvilele tipatoare mici, incepand cu migratia lor de primavara, prezenta pe teritoriul tarii noastre si se finalizeaza cu migratia de toamna cand pasarile pornesc din nou la drum spre cartierele de iernare din Africa. Este surprinsa si evolutia unui pui de acvila pana la momentul in care acesta este pregatit sa-si ia zborul din cuibul parintilor sai. In paralel cu viata de zi cu zi a acvilelor, filmul prezinta si principalele activitati ale proiectului LIFE destinat protectiei acestei specii.

Proiectul LIFE ”Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” se afla la momentul indeplinirii rezultatelor sale. In acest ultim an al proiectului vom finaliza implementarea activitatilor practice de conservare a speciei, dar vom continua si actiunile de constientizare a factorilor de interes si educare publicului tanar pe teme legate de importanta pasarilor rapitoare in natura. Mai multe detalii la www.pomarina.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente