Lansarea aparatului de colectare si reciclare a deseurilor electrice si electrocasnice

România, coda?a Europei la reciclarea de?eurilor electrice ?i electronice
Rovana Plumb va lansa proiectul Reciclatorul pentru DEEE-uri
Rovana Plumb va lansa proiectul Reciclatorul pentru DEEE-uri

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb va lansa luni, 18 Martie 2013, aparatul de colectare si reciclare a deseurilor electrice si electrocasnice (DEEE-uri). Evenimentul va avea loc la Cora Pantelimon, zona Verde a Reciclarii, incepand cu ora 14.00.

Sistemul inteligent pentru colectarea deseurilor electrice si electronice, promovat sub denumirea Reciclatorul, presupune preluarea acestor deseuri de la populatie in centrele comerciale si emiterea la schimb de bonuri valorice utilizabile in acele magazine; urmeaza ca in urmatoarea luna sisteme similare sa poata fi gasite in toate magazinele CORA.

Sistemul integrat contine: o platforma de cantarire, un scaner, o tableta de preluare a semnaturii, imprimanta pentru emiterea voucher-ului, imprimanta pentru emiterea etichetei pentru deseu, pentru recunoasterea magazinului, un monitor cu sistem touch, o tastatura si un mouse.

Campania face parte din proiectul Acord Voluntar, semnat in noiembrie anul trecut intre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, retaileri si societati de colectare si reciclare deseuri. In cadrul aceluiasi proiect, a fost lansat deja Bancomatul Verde, amplasat tot in centre comerciale, care preia de la populatie sticle de plastic si doze de aluminiu, in schimbul unor tichete valorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *