Filme despre mediu si oameni la Pelicam

Filme despre mediu si oameni la Pelicam
Filme despre mediu si oameni la Pelicam

Pelicam International Film Festival, singurul festival de film din Romania avand ca tema principala mediul inconjurator si oamenii se va desfasura la Tulcea in perioada 14-16 iunie.

Timp de 3 zile, in Piata Civica si in Centrul Cultural Jean Bart vor avea loc proiectii in aer liber si videoproiectii in premiera nationala a 15 filme de lungmetraj din tari precum Germania, Franta, Norvegia, Danemarca, Polonia, Elvetia, Canada si Anglia, filme premiate la alte festivaluri de renume si realizate de regizori celebri a caror cariera a fost premiata in cadrul festivalului international de film de la Berlin, Cannes sau chiar la Oscar. Printre numele sonore din cadrul PIFF 2013 se numara filmul norvegian din deschidere “North of the sun” in regia lui Inge Wegge urmat de concertul celor de la Robin and The Backstabbers vineri 14 iunie si filmul “La soif du monde” in regia celebrului fotograf Yann-Arthus Bertrand, cunoscut la nivel mondial pentru cartea sa: “Pamantul de pe cer” si filmul sau “Home”. Pelicam aduce si ultimul film al celebrului regizor german Fatih Akin, documentarul “Polluting paradise” prezentat la Cannes in 2012. In data de 16 iunie in Piata Civica va avea loc ceremonia de inchidere si decernarea premiilor celei de-a doua editii a festivalului de film Pelicam urmate de concertul celor de la Suie Paparude.

Incluse intr-o proiectie speciala atat in Piata Civica cat si in Centrul Cultural Jean Bart sunt filmele care se vor proiecta in prezenta echipei aflate in Romania si anume: “More Than Honey”, in regia lui Markus Imhoff, castigator al Ursului de Argint la Berlin IFF si nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain pentru celebra opera The Boat is Full, filmul “Rosia Montana a town on the brink” proiectat in prezenta regizorului de origine germana Fabian Daub, interesat de subiectul regiunii Rosia Montana aflat in dezbateri internationale, si filmul “Tous Cobayes” in regia lui Jean Paul Jaud cunoscut pentru celebrul documentar, “Nos enfants nous accuseront”.

Pelicam IFF 2013 aduce si o sectiune de scurtmetraje si trei filme incluse special in program pentru publicul tanar din Tulcea cat si proiectia filmului “Botiza”, avand ca tema principala viata oamenilor din satul maramuresean Botiza si activitatea lor, poveste prezentata la nivel mondial de catre regizorul Frédéric Gonseth.

Pe langa proiectiile de film si concertele in aer liber, a doua editie a festivalului international de film Pelicam include si o serie de dezbateri cu invitati speciali si workshopuri sustinute de profesionisti precum si vernisaj de fotografie cu lucrarile lui Sorin Onisor, expuse in cladirea muzeu a orasului Tulcea, Casa Avramide.

Keith Partridge, care in prezent lucreaza pentru postul international de televiziune BBC, premiat pentru peste 60 de productii de cinema si televiziune filmate in conditii extreme va sustine pentru prima oara in Romania un workshop in data de 15 iunie, in cadrul celei de-a doua editii a festivalului de film Pelicam. Tot o ocazie unica pentru amatorii de film documentar si de noile tehnologii o reprezinta si workshopul sustinut de Stephane Siohan, realizatorul webdocumentarului Go! Ukraine care va prezenta publicului metoda realizarii a unui documentar interactiv cu un impact puternic in mediul online.

Festivalul International de film Pelicam ofera ocazia publicului din Romania sa descopere activitatile oamenilor din alte tari, abordarea lor fata de mediul inconjurator, respectul si pretuirea pentru natura in general. De ce ar trebui sa valorificam, sa protejam si sa dezvoltam mediul in care traim este foarte bine surprins si prezentat prin cea de-a 7-a arta, cinematografia, reprezentata prin filmele si activitatile conexe din cadrul celei de-a doua editii Pelicam IFF. Intrarea la toate evenimentele Pelicam IFF 2013 este gratuita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente