Agricultura ecologica in Romania are toate conditiile de dezvoltare si sprijinul autoritatilor nationale si internationale, deci nu exista nicio scuza sa nu reusim in acest domeniu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, eurodeputatul Daciana Sarbu, membru de onoare in cadrul Bio Romania si fondatoare a Asociatiei ‘Scoala pentru Sanatate’.
‘Avem toate conditiile de dezvoltare a agriculturii ecologice, cu sprijin de la Guvern, din partea ministrilor, al Comisiei Europene, al academicienilor, si deci nicio scuza sa nu reusim. Trebuie sa facem din Romania o tara bio si sa folosim aceasta nisa. Din partea mea aveti tot sprijinul. Trebuie sa continuam sa mergem cu dreptul pentru a avea rezultate’, a afirmat Sarbu.
Potrivit datelor oficiale, prezentate, miercuri, de catre ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, produsele ecologice se obtin, in prezent, in Romania, de pe o suprafata totala de 450.000 hectare, in crestere semnificativa fata de anul 2007, cand aceasta insuma 130.000 de hectare.
De asemenea, numarul operatorilor care activeaza pe piata produselor ecologice a ajuns, in 2013, la 15.000, in crestere cu peste 8.000, comparativ cu rezultatele din 2007.
Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio-Romania a organizat, miercuri, o conferinta dedicata Zilei Mondiale a Mediului, sarbatorita la nivel global in data de 5 iunie, sub sloganul ‘Gandeste-Mananca-Salveaza!’.
Potrivit informatiilor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), in fiecare an, sunt risipite 1,3 miliarde de tone de alimente, acestea devenind deseuri alimentare, in timp ce milioane de oameni sufera de foame.
Data de 5 iunie a fost declarata Ziua Mondiala a Mediului in urma desfasurarii primei conferinte a Natiunilor Unite privind omul si mediul inconjurator care a avut loc in Suedia, la Stockholm, in perioada 3-14 iunie 1972 si care a reunit reprezentanti din 113 tari.