Rovana Plumb a acordat titluri de Ambasadori ai Mediului Curat unor copii supradotati

Rovana Plumb a acordat titluri de Ambasadori ai Mediului Curat unor copii supradotati
Rovana Plumb a acordat titluri de Ambasadori ai Mediului Curat unor copii supradotati

Sase copii promotori si descoperitori ai unor inovatii de marca au fost premiati, miercuri, intr-o conferinta de presa, de catre ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, intr-un eveniment dedicat aniversarii Zilei Mondiale a Mediului.

‘Noi avem nevoie sa discutam despre viitor astazi. Avem nevoie ca tinerele talente sa fie incurajate si este bine ca proiectele sa se regaseasca transpuse in realitate. De asemenea, avem nevoie de solutii noi, de idei noi care sa conduca la o protejare a mediului. Se spune ca atunci cand vrei sa protejezi natura trebuie sa te gandesti in ce fel o faci, iar natura ne protejeaza pe noi daca noi o protejam pe ea. Vreau ca astazi, in calitate de ministru al Mediului, sa ma alatur proiectelor voastre, sa le sustin si sa ne implicam pentru a crea cat mai multe proiecte pentru a realiza cat mai multe lucruri bune, de a aduce plus valoare si de a reusi in aceasta zona, care se numeste protectia mediului’, a declarat, in cadrul conferintei, ministrul Mediului.

Evenimentul ‘Viitorul e azi!’, organizat miercuri la sediul ministerului de resort, a marcat lansarea unui proiect ce are ca scop promovarea si dezvoltarea tuturor copiilor si tinerilor cu inventii si preocupari in domeniul mediului.

Cei sase copii supradotati, premiati cu titlul de Ambasadori ai Mediului Curat, si coordonati de catre profesorul Florian Colceag, sunt: Alexandra Gutmalai, Roland Fazekas, Liviu Anghel, Codrina Petcu, David Morar si Mara Mederes.

Editia din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este sarbatorita sub sloganul ‘Gandeste-Mananca-Salveaza!’, o tema care face referire la responsabilitatea fata de mediul inconjurator.

Potrivit informatiilor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), in fiecare an, sunt risipite 1,3 miliarde de tone de alimente, acestea devenind deseuri alimentare, in timp ce milioane de oameni sufera de foame.

Data de 5 iunie a fost declarata Ziua Mondiala a Mediului in urma desfasurarii primei conferinte a Natiunilor Unite privind omul si mediul inconjurator care a avut loc in Suedia, la Stockholm, in perioada 3-14 iunie 1972 si care a reunit reprezentanti din 113 tari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente