Finalizarea Programului de educatie ecologica ‘Iubeste pasarile – respecta biodiversitatea judetului tau’

0
444
Finalizarea Programului de educatie ecologica 'Iubeste pasarile - respecta biodiversitatea judetului tau'
Finalizarea Programului de educatie ecologica 'Iubeste pasarile - respecta biodiversitatea judetului tau'
Finalizarea Programului de educatie ecologica ‘Iubeste pasarile – respecta biodiversitatea judetului tau’

Scopul programului realizat APM Satu Mare in parteneriat cu ISJ Satu Mare, Societatea Ornitologica Romana – Sucursala Satu Mare si Administratorul Helesteelor de la Moftin care s-a desfasurat in perioada ianuarie – aprilie 2014, a fost constientizarea importantei habitatelor acvatice si familiarizarea tinerei generatii cu tipurile de pasari acvatice.

In urma lansarii programului de educatie ecologica pe biodiversitate ‘Iubeste pasarile — Respecta biodiversitatea judetului tau’, s-au inscris 13 echipaje de la institutiile de invatamant din judetul Satu Mare: Scolile Gimnaziale Lazuri, Ratesti, Valea Vinului, Beltiug, Moftin, Lucaceni, nr. 1 Negresti Oas,’Ion Creanga’ Satu Mare, ‘Octavian Goga’ Satu Mare, Liceul Reformat, Liceul Teoretic German, Colegiul National ‘Ioan Slavici’ si Liceul ‘I. G. Andron’ Negresti Oas.

Pe perioada implementarii programului s-au desfasurat diverse activitati de informare si constientizare a tinerei generatii privind importanta protejarii habitatelor acvatice si implicit a protectiei naturii: instruire privind importanta habitatelor din zonele umede, seminarul in aer liber cu tema ‘Impactul schimbarilor climatice aspra biodiversitatii zonelor umede’, actiune de plantare de puieti pe fostul amplasament al depozitului de deseuri de pe raza comunei Moftin, monitorizarea pasarilor specifice zonelor umede la Helesteele de la Moftin, monitorizare care a fost continuata de fiecare echipaj si pe cont propriu in diferite locatii ale judetului.

Programul de educatie ecologica ‘Iubeste pasarile — Respecta biodiversitatea judetului tau’ s-a incheiat in data de 4.04.2013, la Sala multimedia de la ISJ Satu Mare, printr-un concurs prin care s-a evaluat cunostintele dobandite pe parcursul programului, iar motivarea a constat intr-o excursie la habitatele umede din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.