Finantare pentru masini ecologice in Franta

  0
  396

  Franta a introdus o lege prin care clientii auto sunt taxati sau sponsorizati.

  Franta va introduce un sistem de taxare la cumpararea de automobile noi, bazat doar pe criterii ecologice. Scopul autoritatilor franceze este sa reduca cantitatea de bioxizi de carboni emisa in aer de catre masini.

  Prin acesta noua legislatie Franta devine tara cu cea mai avansata politica de lupta impotriva poluarii si, mai ales, cu cel mai avansat sistem de taxare in cazul automobilelor noi. Astfel, taxa ecologica va fi platita de catre cumparatorii de autoturisme noi in functie de gradul de poluare al fiecarui model auto in parte.

  Grila stabilita de guvernul de la Paris nu prevede numai taxarea clientilor, ci si sponsorizarea lor. Mai precis, clientii care cumpara modele care au emisii de CO2 sub media existenta pe piata, vor prima ajutoare banesti din partea statului.

  Banii acestia vor veni din sumele stranse de la clientii care isi achizitioneaza masini care polueaza mai mult, clienti care trebuie sa plateasca taxa ecologica.

  Asadar, modelele care emit sub 130 g/km de CO2 vor fi finantate cu sume cuprinse intre 200 si 1000 de euro. Modelele auto care emit intre 130 si 160 g/km de CO2, nu vor fi afectate de prevederile legislatiei. Clientii care vor plati taxa ecologica sunt cei care isi achizitioneaza automobile care emit mai mult de 160 g/km de CO2.

  Sursa: Automarket

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.