Legea pentru protectia animalelor

0
362

Adoptii Caini
Senatul a votat legea de protectie a prietenilor nostri de neam pisicesc, magaresc, ciinesc sau pasaresc. Vizate sint fiarele cu fata umana.
Legea mai are de trecut un hop, cel al aprobarii ei si de catre Camera Deputatilor, si isi va putea intra in rolul de sperietoare pentru stapinii de animale de companie sau de casa care cred ca bataia e rupta din rai sau care le aplica neabatut principiul de viata si de moarte „Eu te-am cumparat, eu te omor!”, cind acestea nu-si onoreaza obligatiile de sclav.

Legea prevede amenzi penale de la 1.000 pina la 5.000 de lei si inchisoare de la sase luni la trei ani pentru schingiurea sau omorirea animalelor. Dar, chiar daca va fi votata si de Camera Deputatilor, noua lege – care o imbunatateste pe cea intrata in vigoare in 2004 – are putine sanse sa fie si eficienta, nu numai altruista, asa cum e pe hirtie. Infrastructura care i-ar fi necesara e foarte mica spre inexistenta, iar bani pentru crearea ei e putin probabil ca va smulge de la buget. Decit nimic, legea e buna si asa. Macar atunci cind vezi in parcuri brute ce-si spinzura de falcile inclestate pe o creanga sau de o roata de cauciuc pitbullul sau amstafful catelandru ca sa-l invete ca o data ce apuca nu mai are voie sa dea drumul sau ca sa se dea mari la alti baietasi cu ce ciine tare au, politistii vor avea cu ce-i baga in sperieti. Sau cind un proprietar de vila cocheta, obsedat de ordine in rondurile de flori si de curatenie pe aleile curtii, isi tine ciinele de vinatoare toata viata, de la 2 luni la 7 ani, impilat cu o lesa de 1 m de roata masinii scumpe, politistii veterinari vor avea baza legala sa-i bata nu numai obrazul.

Si poate citeva pedepse stralucit mediatizate or sa tina in friu si furia cite unui taran sau a unui tigan care isi snopeste cu parul, pumnii si picioarele in bataie calul, atunci cind vlaga lui de gloaba i s-a scurs din vine, il naruie in mijlocul drumului si-l lasa injurind, fara sa se uite in urma zile intregi, sa traga sa moara la fel de greu cum a trait.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.