Focsani: Trei retineri in cazul furturilor masive din paduri. Printre retinuti se afla si Florin Mateiu, infractor silvic cu state vechi

Florin Mateiu, in camasa roz, pe vremea cand Marian Oprisan ii promitea ca totul va fi roz in Vrancea

Au mai fost retinuti Vasile Iordache, partener de-al lui Mateiu din Cimpuri si o femeie din Brasov, toti acestia fiind invinuiti de evaziune fiscala, fals material in inscrisuri oficiale, taiere fara drept, furt de arbori si folosirea unui dispozitiv fals de marcare. In cursul zilei de maine, cei trei urmeaza a fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau cu propunere de arestare preventiva.

In urma investigatiilor efectuate de politisti s-a stabilit ca Florin Mateiu si Vasile Iordache sunt aceleasi persoane care au desfasurat activitati ilicite de exploatare, debitare si comercializare a materialelor lemnoase pe raza comunei Gura Teghii.

„Actiunile politistilor buzoieni au fost desfasurate in perioada 8-9 iunie, cand, pe suprafetele de padure, proprietatea unor persoane fizice, in cuprinsul a doua parchete autorizate spre exploatare pentru o societate din judetul Vrancea, au fost gasite 74 de cioate molid, fag si mesteacan taiate fara a fi marcate, 307 cioate molid, fag si mesteacan (cu un diametru intre 20 si 104 cm), marcate cu un dispozitiv artizanal de marcare, pentru care a fost estimat un volum de 780 m.c. material lemnos exploatat ilegal”, se arata in comunicatul de presa pus la dispozitie de IPJ Buzau.

De asemenea, au fost inventariati 16 arbori pe picior ce purtau amprenta ciocanului silvic susceptibil a fi falsificat si a fost luata masura indisponibilizarii cantitatii de 206,283 m.c. lemn de lucru rasinoase si 1,517 mc lemn de lucru fag despre care s-a stabilit ca provin din taieri ilegale.

De altfel, in cursul saptamanii trecute, in zona Soveja a avut loc un amplu control al inspectorilor de la Regia Nationala a Padurilor, control care s-a dovedit ca re legatura cu ceea ce s-a intamplat azi.

Politistii de investigare a fraudelor continua cercetarile, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau pentru documentarea intregii activitati infractionale a membrilor gruparii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *