Fonduri de mediu pentru ariile protejate din judetul Gorj

Ariile naturale protejate, bog??ia inestimabil? a jude?ului Olt
Fonduri de mediu pentru ariile protejate din judetul Gorj

Reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor (MMP) au anuntat lansarea celei de-a cincia sesiuni de selectie pentru proiecte in domeniul protectiei naturii, incluse in Axa Prioritara 4 Programul Operational Sectorial (POS) Mediu.

Potrivit unui comunicat de presa, beneficiarii fondurilor disponibile vor putea fi administratorii si custozii ariilor protejate, agentiile regionale si locale de protectia mediului, institutiile si autoritatile publice, organizatiile non-guvernamentale, institutele de cercetare, universitatile, muzeele. Cererile de finantare pot fi depuse pana la data de 6 iulie 2012, ora 16:00, la sediile Organismelor Intermediare din cele opt Regiuni de Dezvoltare ale Romaniei. Formularul de aplicatie si Ghidul Solicitantului sunt disponibile pe pagina online dedicata Axei Prioritare 4 a POS Mediu.

Potrivit Cristinei Merfu, purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, in evidentele institutiei figureaza un numar de 50 de arii naturale protejate de interes national, doua parcuri nationale (Valea Cernei si Defileul Jiului) si 10 situri de importanta comunitara.

Reprezentantii ministerului au precizat ca in cazul in care aria protejata este localizata intr-o regiune, iar sediul solicitantului se afla intr-o alta regiune, proiectul se depune in regiunea in care aria protejata este localizata. De asemenea, daca proiectul vizeaza o arie protejata a carei intindere depaseste granitele unei regiuni, solicitantul va depune Cererea de Finantare la Organismul Intermediar din regiunea in care se afla sediul administratiei ariei naturale protejate. Daca aria vizata de proiect nu are constituita structura de administrare sau de custodie, iar intinderea acesteia depaseste granitele unei regiuni, solicitantul va depune cererea de finantare la Organismul Intermediar din regiunea pe teritoriul careia se afla cea mai mare suprafata a ariei naturale protejate pentru care se solicita finantare. In cazul in care proiectul vizeaza arii protejate situate in mai multe regiuni, formularul va fi depus in regiunea in care se afla sediul solicitantului, iar daca sunt vizate arii protejate situate in cel putin trei regiuni diferite acesta va fi depus la Organismul Intermediar POS Mediu Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *