Forumul Economic de la Davos. Lumea se va confrunta cu o grava penurie de apa, in urmatorii 20 de ani

1
557

Cresterea constanta a cererii, mai rapida chiar decat cresterea demografica, pune lumea in fata unei grave penurii de apa.
penurie de apa
Intr-un raport, publicat vineri de Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elvetia, se arata ca „in mai putin de 20 de ani, lipsa de apa ar putea face state ca India si Statele Unite sa isi piarda in intregime recoltele”.

„Lumea nu va mai putea gestiona, in viitor, resursele de apa asa cum o facea in trecut, sau economia mondiala va intra in colaps”, avertizeaza oficialii, care adauga ca numeroase zone din lume sunt deja in pericolul de a ramane fara rezerve de apa. Raportul mentioneaza ca doar 3% din rezervele de apa ale SUA sunt utilizate pentru gospodarii, in timp ce 40% sunt utilizate pentru productia energetica.

Nevoile de apa pentru productia de energie ar trebui sa creasca in SUA cu 165 la suta si cu 130 la suta in Uniunea Europeana, conform raportului, care exprima ingrijorarea cu privire la reducerea resurselor pentru agricultura ce va rezulta in urma acestui fapt.

Specialistii avertizeaza si cu privire la topirea accelerata a ghetarilor. Ei estimeaza ca, in ritmul actual, ghetarii din Himalaya si Tibet vor disparea pana in anul 2100, fenomen care totusi, va acoperi necesarul de apa pentru doua miliarde de persoane. In acelasi timp, aproximativ 70 din cele mai importante rauri din lume sunt secate de sistemele de irigatie.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.