Forumul International impotriva Megaproiectelor Inutile Impuse “GET UP, STAND UP!”

  0
  461
  Alburnus Maior cere presedintelui Klaus Iohannis clarificari privind Rosia Montana
  Alburnus Maior cere presedintelui Klaus Iohannis clarificari privind Rosia Montana
  Forumul International impotriva Megaproiectelor Inutile Impuse “GET UP, STAND UP!”
  Forumul International impotriva Megaproiectelor Inutile Impuse “GET UP, STAND UP!”

  A patra editie a Forumului International impotriva Megaproiectelor Inutile Impuse a avut loc in Rosia Montana (Romania) intre 8 si 11 mai, 2014. A fost aleasa aceasta locatie deoarece aici se duce o lupta impotriva unui proiect de minerit aurifer extrem de distructiv, iar noi ne manifestam solidaritatea cu aceasta cauza.

  Au luat parte la forum peste douazeci de grupuri din toata lumea care se impotrivesc unor megaproiecte la fel de distructive. Participantii au reafirmat continuitatea luptelor lor si si-au exprimat sustinerea fata de Cartele din Hendaye (2010), Val de Suze (2011), Notre Dame des Landes (2012), Stuttgart (2013), ca si fata de Carta elaborata in cadrul Forumului Social International din Tunis (2013).

  Aceasta a patra editie a forumului a prilejuit extinderea ariei de probleme discutate spre chestiuni precum exploatarea gazelor de sist. Sunt tot mai multe lupte care se confrunta cu aceleasi probleme. Am admis faptul ca suntem supusi cu totii represiunii din partea statelor si respingem incriminarea activistilor. Discutiile au dus la aprofundarea reflectiilor privitoare la relatia dintre politica si miscarile sociale.

  Participantii au condamnat in unanimitate acordurile comerciale dintre SUA si Uniunea Europeana si Canada si Uniunea Europeana (Parteneriatul Comercial si Investitional Transatlantic TTIP si Acordul Economic si Comercial Cuprinzator CETA). Hotararea noastra de a ne duce mai departe lupta si vizam in continuare intarirea retelei noastre si utilizarea in comun a resurselor activistilor (grupul de traducere WIKA, website-ul nou creat sau hartile comune). Aceasta retea ne va permite sa luptam cu succes impotriva tuturor megaproiectelor si sa construim o lume a egalitatii si solidaritatii.

  Fiecare forum este, de asemenea, un loc unde avem experienta unor noi moduri de a trai in comunitate si de a ne spori nivelul de constientizare.

  Noi, reprezentantii miscarilor care lupta impotriva megaproiectelor inutile impuse, ii incurajam pe oameni sa actioneze. Asadar, mesajul nostru catre comunitati este: GET UP, STAND UP!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.