Forumul National al Ecologistilor din PSD solicita ministerului mediului sa revoce avizul pentru DN 66A

0
411
Forumul Naţional al Ecologiştilor din PSD solicită ministerului mediului să revoce avizul pentru DN 66A
Forumul National al Ecologistilor din PSD solicita ministerului mediului sa revoce avizul pentru DN 66A

Forumul National al Ecologistilor din PSD soli-cita revocarea neintar-ziata a avizului de mediu emis de Ministerul Mediului pentru constructia tronsonului 3 al DN 66A, constatand numeroasele ilegalitati care au afectat procesul de avizare, precum si daunele ireparabile pe care constructia tronsonului al III-lea le va produce biodiversitatii din zona masivului Retezat si a Parcului National Domogled – Valea Cernei.

DN 66 ataca biodiversitatea din Parcul National Retezat

Ignorand argumentele specialistilor si ale organizatiilor de mediu, care au atras atentia in nenumarate randuri asupra efectelor dezastruoase pe care constructia DN 66A le va avea asupra unui areal protejat, unic nu doar in Romania, ci si in Europa, Ministerul Mediului a autorizat tronsonul 3 al DN 66A, dand unda verde distrugerii naturii.

Ministerul Mediului isi abandoneaza vocatia de aparator al mediului

“Prin avizul acordat, Ministerul Mediului incalca grosolan atat legislatia europeana, cat si pe cea romaneasca. Spre exemplu, conform chiar unui ordin emis de Ministerul Mediului, in situatia in care o investitie se realizeaza etapizat sau se amplaseaza pe terenuri aflate in raza teritoriala a mai multor unitati administrativ-teritoriale invecinate, evaluarea impactului asupra mediului se realizeaza pentru intreaga investitie. Or o asemenea evaluare nu a existat in cazul DN 66A. In loc sa protejeze acest ultim peisaj forestier intact din zona de clima temperata a Europei, asa cum sunt chemati sa o faca de Constitutia si legile acestei tari, cei de la Ministerul Mediului si de la ANPM s-au dovedit a fi adevarati dusmani ai protectiei mediului”, a declarat Carmen Moldovan, presedinta Forumului National al Ecologistilor din PSD, care a atras atentia ca tronsonul 3 DN 66A va pune in pericol habitatul unor specii de animale care nu se mai intalnesc in alta parte in Romania. Forumul National al Ecologistilor din PSD se alatura numeroaselor organizatii din zona societatii civile care denunta avizul de mediu acordat pentru DN 66A, considerand ca prin acesta Ministerul Mediului isi abandoneaza vocatia institutionala de aparator al mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.