Fostii alesi ai orasului Baia Mare, in vizita la statia de epurare

Fostii alesi ai urbei, in vizita la statia de epurare

Fostii alesi ai urbei, in vizita la statia de epurare
Fostii alesi ai urbei, in vizita la statia de epurare

Consiliul de onoare al Primariei Baia Mare a facut o vizita la statia de epurare a apelor uzate pentru a vedea cu ochii lor modernizarile care s-au facut in cadrul Programului ISPA. O delegatie de 15 persoane a facut recent acest tur al Statiei de epurare, explicatiile despre investitiile facute si despre sistemul de functionare venind de la specialistii operatorului de apa si canal Vital.

Cum era si normal, fostii alesi ai urbei s-au aratat incantati de cele vazute, ajungand la concluzia ca este o investitie mai mult decat necesara si benefica pentru municipiul resedinta de judet.

Este o realizare foarte mare si ma simt satisfacut ca si cetatean al Baii Mari ca s-a reusit modernizarea obiectivului. Sincer, nu credeam sa ajung sa vad asa ceva in Baia Mare. Eu am fost sef de santier la constructia vechii tehnologii de la statia de epurare si nu credeam ca o sa apuc sa vad asa ceva” a declarat unul dintre membrii in Consiliul de onoare al Primariei, Mihai Feher.

Reprezentantii Vital au aratat ca in urma cu circa o luna de zile a avut loc receptia la finalizarea lucrarilor pentru contractul „REABILITAREA STATIEI DE EPURARE DIN MUNICIPIUL BAIA MARE”, care face parte din Masura ISPA nr. 2004/RO/16/P/PE/004-05.

In urma finalizarii lucrarilor de reabilitare a statiei de epurare din municipiului Baia Mare, s-au obtinut urmatoarele beneficii: s-a construit o statie de epurare preliminara noua, s-au reabilitat decantoarele si bazinele de aerare, s-au construit facilitati noi de tratare a namolului, respectiv s-a introdus un nou sistem de control, automatizare si achizitie a datelor. Aceste investitii realizate in municipiul Baia Mare, asigura o imbunatatire a serviciilor prestate in beneficiul utilizatorilor cu respectarea conditiilor de mediu, prin alinierea la cerintele impuse de Uniunea Europeana privind protectia mediului. Valoarea investitiei depaseste 12 milioane euro„, au aratat oficialii societatii Vital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *