Lucia Varga, fost ministru al Padurilor: “Proiectul de lege initiat de Ponta permite taierea padurilor fara documente”
Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor Lucia Varga: Guvernul Ponta albeşte cu acte furtul de lemne din păduri!
Fostul ministru al Apelor si Padurilor Lucia Varga: Guvernul Ponta albeste cu acte furtul de lemne din paduri!
Fostul ministru al Apelor si Padurilor Lucia Varga: Guvernul Ponta albeste cu acte furtul de lemne din paduri!

Deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru al Apelor, Padurilor si Pisciculturii in Guvernul Ponta 2, acuza conducerea executivului, adica pe premier, ca a blocat publicarea in Monitorul Oficial si implicit intrarea in vigoare a doua acte normative adoptate inca in luna octombrie a anului trecut, care ar fi determinat un control mai strict al taierilor de copaci din paduri.

“Desi au fost adoptate de Guvern fara nicio problema, inca din luna octombrie, Hotararile de Guvern privind circulatia masei lemnoase si respectiv privind acordarea de compensatii pentru locuitorii din zonele cu statut de parc natural nu au fost trimise nici acum spre publicare la Monitorul Oficial, astfel incat nu pot intra in vigoare”, a declarat marti, pentru BIHOREANUL, fostul ministru Lucia Varga.

Aceasta a afirmat ca, mai mult decat atat, primul dintre HG-uri a fost pus pe site-ul Ministerului, sub semnatura actualului ministru delegat Doina Pana, ca proiect legislativ, dar golit tocmai de prevederile cele mai importante, a caror aplicare ar fi pus sub control defrisarile de paduri.

“Doamna Pana a pus pe site HG-ul ca nou proiect, eliminand prevederile conform carora avizele de insotire a marfii urmau sa nu mai poata fi emise de agentul economic care taie si care transporta bustenii, ci de administratorul padurii, si sa aiba termen de valabilitate limitat, pana la cel mult 48 de ore, in functie de distanta la care marfa trebuia transportata”, a explicat deputatul liberal. “In prezent, copacii sunt doborati in paduri de agentii economici, tot acestia emit avizele de insotire a marfii si tot ei transporta lemnul, putand folosi avize intocmite chiar si cu un an in urma”, a mai spus Varga.

“I-am adresat azi o intrebare domnului prim-ministru Victor Ponta privind blocarea celor doua Hotarari de Guvern si ma intreb de ce nu au fost acestea publicate si cine are de castigat din faptul ca furtul de lemne este albit cu acte”, a spus fostul ministru al Apelor, Padurii si Pisciculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here