Fostul sot al Iulianei Marciuc se lupta pentru recuperarea unor paduri de zeci de milioane de euro

0
532
Remus Posea
Remus Posea

Remus Posea impreuna cu alti proprietari se razboieste in instanta pentru o mare parte din padurile Buzaului, in valoare de zeci de milioane de euro. Terenurile pe care se afla padurile, au mai fost revendicate de Teodor Nastase, buzoianul care, conform d-lui Posea, pretinde ca este descendent din nemul lui Preda Buzescu.

Teodor Nastase a castigat in instanta mai bine de jumatate din padurile Buzaului. Instanta i-a atribuit acestuia 63 000 ha, din cele peste 150 000 ha solicitate. Decizia este contestata de Remus Posea, presedinte al Asociatiei Obstii Mosnenilor Zisi de pe Buzau si memebrii acesteia, iar recursul se judeca acum la Tribunalul Salaj. Aceleasi terenuri le-a obtinut si Academia Romana printr-o sentinta definitiva in urma unei donatii de la sfarsitul anilor 1800.
„Padurile valoreaza peste 120 de milioane de euro. Teodor Nastase este un impostor si un uzurpator de drepturi mosnenesti. El s-a declarat unic mostenitor al vastului domeniu de 154.000 de hectare pe care le-a cerut in instanta. Consideram ca a facut aceste demersuri in justitie cu buna stiinta, el stiind in fapt ca este un simplu mosnean. Se vrea unicul mostenitor din fam Buzescu… Acesta este primul fals al sau. El este acum dat in judecata de rudele sale.”, a afirmat fostul sot al Iulianei Marciuc.
„, ne-a declarat Remus Posea, presedintele Obstii Mosnenilor Zisi de pe Buzau.
Remus Posea mai sustine ca Academia Romana a intrat in posesia acestora prin frauda. „Donatiile surorilor Maican nu este legala. Au facut act de donatie Academiei Romane deoarece simteau ca vor pierde terenurile.”, sustine Remus Posea.
In calitate de proprietar si presedinte al Asociatiei Obstii Mosnenilor Zisi de pe Buzau, Remus Posea cere instantei care judeca recursul procesului, sa i se faca dreptate si, in acest sens, a trimis o scrisoare deschisa catre Tribunalul Salaj, d-nei judecator Nasaudean Petronela-Zoita si completului de judecata in dosarul nr.8882/84/2010. In scrisoare, fostul sot al vedetei tv face cateva observatii la adresa procesului pe rol.
„S-a incalcat legea… Vreau sa punctez problemele justitiei romane, care a incalcat legea… Platesc taxe, ca judecatorul sa ma judece corect. Daca nu se va tine cont de corectitudine in continuare voi face o conferinta de presa.”, ne-a declarat Remus Posea.
„Stimata doamna presedinte… ati admis ca Nastase Teodor sa va puna la dispozitie COPII de documente, si niciodata DOCUMENTE OFICIALE, atat in ceea ce priveste dobandirea drepturilor de proprietate cat si in ceea ce priveste genealogia lui(care nicimacar nu este un fals, ci o inventie groteasca si halucinanta) si ati indus o stare de confuzie si de SUSPICIUNE!

Prin hotararea ce o veti pronunta, ati putea secvente de istorie, denaturand sau intarind adevarul. Cererea petentului cuprinde un perimetru de 152 000 de hectare, din care au fost acordate spre reconstituire cca. 62 000 ha de padure! Analizati statistica padurilor de-a lungul istoriei (1600-1948) si nu veti gasi o persoana fizica sau reprezentand o demnitate publica (rege, domnitor, dregator, boier), care sa detina in proprietate o asemenea suprafata.
In acelasi timp, si evaluand din aceeasi perspectiva, cea istorica, in nici una dintre lucrarile elaborate, nici cele apartinand unor autor consacrati, nici apartinand vreunui autor sau coletii private, nu exista nici un indiciu privind descendenta familiei lui Toma Craciun Lupu, din vreuna dintre ramurile nobiliare sau nu, ale fratilor Buzesti. Genealogia sumara, neclara si, asa cum spuneam, inventata, precum si actele de falsa proprietate, neexistente in forma originala autentica, prin aceasta solicitare, din partea lui Teodor Nastase, sfidarea legii.

Doamna Presedinte, va asiguram ca, indiferent de decizia pe care o veti lua, O.M.B sisi de pe Buzau intelege sa-si duca pana la bun sfarsit o lucrare de onoare morala si sa condamne si sa demaste cu acte si documente ce s-a dorit atunci cand au fost aruncati in societatea romaneasca, greu incercata in aceste timpuri de ispita. O societate nu poate sa fie libera si morala, daca nu are, printre altele, si o JUSTITIE demna, curata!”, isi incheie scrisoarea adresata Presedintelui Instantei Tribunalului Salaj, d-l Remus Posea, totodata trimitand ca anexe si cateva repere din documente si dictionare ale Istoriei Romaniei.

Mai mult: Fostul sot al Iulianei Marciuc se lupta pentru recuperarea unor paduri de zeci de milioane de euro – Vedete de la noi | Libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.