Fotbalul provoaca incalzire globala

  0
  356
  Energie electrica din miscare
  Energie electrica din miscare

  Zborurile echipelor in cupele europene au produs 20.617.811 tone de dioxid de carbon.
  fotbal
  UEFA a anuntat ca vrea sa lupte impotriva incalzirii globale si sa protejeze mediul, mai ales ca echipele de fotbal calatoresc foarte mult cu avioanele, informeaza site-ul oficial al forului european. In 2007, echipele din cupele europene au produs prin deplasarile cu avionul 20.617.811 tone de dioxid de carbon, ceea ce ar insemna acoperirea a 14.700 de terenuri de fotbal. UEFA a decis sa reduca poluarea in ultimele 12 luni si sa foloseasca energia din resurse regenerabile, iar directorul de comunicare al forului, William Gaillard, a afirmat ca fanii trebuie sa fie constienti ca poate veni momentul in care echipele nu isi vor mai permite sa foloseasca aspersoarele.

  „Europa simte deja schimbarile climaterice, iar incendiile din Grecia sau inundatiile din Moldova ne aduc aminte de aceasta amenintare. Se simte nevoia de a evita aceste evenimente”, se arata intr-un comunicat al UEFA. „Aceste schimbari produc inundatii sau secete, aparand probleme de ordin politic, economic sau social, ceea ce face imposibil ca fotbalul sa evolueze. Am decis sa ajutam planeta si comunitatile care tin fotbalul in viata”, a mai spus Gaillard.

  UEFA are ca partener in acest proiect compania „Climate Friendly” si va finanta producerea de energie eoliana si va sfatui suporterii sa ajute la imbunatirea calitatii aerului.

  Sursa: Cotidianul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.