Fotomodel roman purtand creatii eco made in Italia

Fotomodel roman purtand creatii eco made in Italia

“Natiuni Unite sub semnul modei eco-sustenabile” este mesajul pe care Alta Moda Italiana – prin ideile si creatiile stilistei Mariangela Grillo si cu chipul romancei Emilia Soneriu – a vrut sa il lanseze cu cea mai noua colectie “The Dryad” din 2011.
Asta in contextul in care anul acesta este declarat de catre ONU anul international al padurilor.
“The Dryad” este o colectie in care natura este elementul predominant si inima unei paduri prinde viata si se materializeaza in rochii. Tesaturile utilizate sunt matasuri in stare bruta cu textura inegala si bumbacuri care pot fi cumparate din magazine “eco-friendly”. Mai mult, bazele rochiilor sunt din impletitura de rachita – fibra vegetala care se extrage din partea cea mai profunda a plantei de rattan, o specie de palmier agatator raspandita in zonele tropicale si sub-tropicale.

In plus, accesoriile sunt realizate din fructe de padure, migdale si nuci. Chiar si perucile au fost realizate din calti, deseuri din fibre derivate din bumbac si canepa.
“Natura, culorile si formele sale armonioase au fost intotdeauna sursa de inspiratie pentru mine. Intr-o lume in care atentia asupra mediului inconjurator si sensibilizarea constanta catre obiceiuri ecologice sunt in continua crestere, sunt de parere ca si moda poate da un semnal puternic in aceasta directie”, a declarat Mariangela Grillo, autoarea colectiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente