Obezitatea infantila este o problema din ce in ce mai grava in Europa. Potrivit statisticilor realizate la nivelul UE, aproximativ 22 de milioane de copii sunt grasi.fructe

Uniunea Europeana a organizat o campanie pe tema alimentatiei sanatoase, dedicata in special copiilor.

Trei expozitii itinerante au strabatut, in aceasta toamna, sapte tari europene. Ele au avut ca tema alimentatia sanatoasa si si-au propus sa promoveze virtutile fructelor, legumelor si produselor lactate. Manifestarile au reunit un public format din 17.000 de persoane, majoritatea copii intre 8 si 12 ani.

Obezitatea infantila este o problema din ce in ce mai grava in Europa. Potrivit statisticilor realizate la nivelul UE, aproximativ 22 de milioane de copii sunt grasi. Dintre acestia, 5 milioane sunt obezi, iar numarul lor creste cu 400 000 in fiecare an.

“Cand privim in jur si vedem atat de multi copii supraponderali, ne dam seama ca trebuie sa actionam fara intarziere”, a spus comisarul pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, in septembrie, cand campania a pornit la drum.

Timp de opt saptamani, “Echipa savorilor” a trecut prin Belgia, Franta, Regatul Unit, Irlanda, Estonia, Lituania si Polonia, vizitand 173 de scoli.

Manifestarile au inclus jocuri si concursuri si au facut parte dintr-o campanie UE menita sa promoveze obiceiurile alimentare sanatoase in randul tinerilor.

Campania vine in sprijinul programului comunitar de distribuire a fructelor si laptelui in scoli. Include si un site dedicat alimentatiei sanatoase, care le-a dat copiilor sansa de a participa la un concurs cu premii intitulat “Goana dupa comori”.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here