Fructele amarui, benefice impotriva ingrasarii

Cercetatorii italieni de la Universitatea din Milano au remarcat faptul ca sucul de portocale rosii ii impiedica pe soarecii folositi in acest experiment sa se ingrase.fructe la piata

In contrast, soarecii care au primit portii zilnice de suc de portocale dulci, o varietate mult mai populara pe plan mondial, au luat semnificativ in greutate, iar organismele lor au format depozite mari de grasime.

Cercetatorii italieni considera ca proprietatile benefice ale acestor fructe, cultivate in special in Italia si in Statele Unite ale Americii, se datoreaza unor concentratii ridicate de antocianina. Antocianina, un pigment rosu care confera acestei varietati de portocale o culoare specifica, este un tip de antioxidant, despre care oamenii de stiinta afirma ca are numeroase proprietati curative.

Sucul de portocale rosii restrictioneaza capacitatea celulelor adipocite de a acumula grasime, au afirmat cercetatorii de la Universitatea din Milano.

Celulele adipocite se gasesc in special in zona taliei si absorb grasimea din fluxul sangvin, avand capacitatea de a o stoca si de a o transforma in energie.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *