Partidele ecologiste au semnat protocolul de comasare prin fuziune

Partidele ecologiste au semnat protocolul de comasare prin fuziune

Partidul Ecologist Roman, Partidul Verde si Miscarea Verzilor – Democrati Agrarieni au semnat joi protocolul de comasare prin fuziune in cadrul unui nou partid verde-ecologist care se va infiinta dupa parlamentare, iar pana la Congresul din decembrie partidele ecologiste vor candida la generale pe listele PER.

Protocolul de fuziune vine dupa ce saptamana trecuta s-a realizat si fuziunea cu Partidul Uniunea Ecologista din Romania (PUER).

“Ne unificam intr-un singur partid, va avea loc un Congres de comasare prin fuziune a celor trei partide, este o sansa de avea un partid ecologist puternic, care sa conteze pe scena politica. Va reamintesc faptul ca ultima data in Parlament au intrat politicieni ecologisti in 1996, acum 16 ani”, a declarat liderul miscarii agrariene, Remus Cernea, care va fi, cel mai probabil, presedintele viitorului partid verde-ecologist.

Protocolul prevede ca presedintele noului partid unificat va fi nominalizat de agrarieni, presedintele-executiv va reveni PER, iar secretarul general va fi al Partidului Verde. Alegerile interne din cadrul viitorului partid se vor face in cadrul Congresului care va avea loc in luna decembrie, dupa alegerile parlamentare.

“Vom pregati campania electorala pe listele PER si vom discuta alaturi de USL viitoarea colaborare, in acest moment noi ne pregatim cu forte proprii”, au mai explicat ecologistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *