Iranul pune seceta de anul acesta pe seama SUA

Iranul pune seceta de anul acesta pe seama SUA

Actuala seceta din Iran a fost provocata de cauze artificiale, a declarat presedintele Mahmoud Ahmadinejad. El afirma ca impotriva Iranului este folosita arma climatica, care lasa tara fara umiditate.

In ultimii ani, in Iran secetele sunt din ce in ce mai frecvente si mai severe. Pentru aceasta schimbare climatica liderii iranieni dau vina tot pe Statele Unite ale Americii.

Vremea poate fi influentata, insa aceasta metoda nu poate fi aplicata impotriva unei tari intregi, a declarat pentru Vocea Rusiei Andrei Smakin, seful laboratorului de climatologie la Institutul de Geografie al Academiei Ruse de Stiinte.

„Aceasta influenta are doar un caracter local. Este ireal sa privezi de nori un teritoriu ca cel al Iranului”.

Acuzatiile Teheranului sunt si mai absurde, deoarece dusmanii presupusi – americanii au si ei probleme din cauza secetei, spune ecologistul Aleksei Iablokov.

„In America, preturile la alimente cresc, deoarece seceta a cuprins teritorii imense. Oamenii de stiinta, care au vorbit despre schimbarea treptata a climei au prezis acest lucru”.

La scara larga, clima poate fi schimbata numai de bombardamentele nucleare, considera Aleksei Iablokov.

„In urma exploziilor nucleare soarele este umbrit si acest lucru poate schimba clima nu numai intr-o singura tara, ci in intreaga emisfera”.

In anii 1970, lumea se gandea serios nu numai cum sa organizeze pe teritoriul inamicului o „iarna nucleara”.

De asemenea, s-au intreprins studii serioase pentru a afla cum poate fi provocat un cutremur pe teritoriul inamicului cu ajutorul unei explozii nucleare, noteaza postul de radio rusesc.

Unde este mai bine sa se efectueze in ocean o explozie nucleara, pentru ca tsunami sa distruga orasele de pe coasta. Aceste studii au fost intrerupte in 1977, cand ONU a adoptat Conventia, care interzice afectarea mediului in scopuri militare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente