Garda de Mediu a investigat ceata din zona Someseni

Comisarii de mediu au controlat, saptamana trecuta, groapa de gunoi de la Pata Rat, banuind ca ar fi generat ceata/fumul care a impiedicat saptamana trecuta aterizarea aeronavei Kartago Airlines si a tinut in aeroport 130 de turisti porniti in excursie catre Tunisia. Comisarul adjunct Stanislav Costa, cel care a efectuat verificarile, a precizat ca fumul de pe rampa administrata de societatea Salprest Rampa nu a fost cel care a impiedicat aterizarea aeronavelor pe aeroport.

“Noi ne-am autosesizat deoarece stim din anii trecuti ca aeroportul a avut probleme serioase cu zborurile din cauza fumului care se ridica de la groapa de gunoi. Chiar o colega de-a noastra era pe lista pasagerilor care au fost tinuti in aeroport. Am fost personal in control si am stat pe rampa pana s-a ridicat ceata”, a explicat comisarul adjunct al Garzii de Mediu, Stanislav Costa.

El a adaugat ca, in urma verificarilor, societatea Salprest Rampa sau romii care locuiesc in zona nu au putut fi trasi la raspundere pentru ceata care a invaluit saptamana trecuta Aeroportul International Cluj-Napoca si a impiedicat aterizarea aeronavei Kartago Airlines, care urma sa duca 130 de turisti in Tunisia. “Cu o zi inainte sa facem noi controale, cei de la Politie au fost in zona pentru a-i disciplina pe romii care au fost mutati din Dallas in apropierea gropii de gunoi. Nici ei, insa, nu au forte pentru a interveni.

Acum se apropie perioada rece si problemele se pot din nou agrava deoarece romii vor dori sa se incalzeasca si vor arde gunoaiele. Acolo avem, pana la urma, o problema sociala pentru ca multi locuitori nu au acte de identitate”, a subliniat Costa. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a mentionat ca fumurile de la groapa de gunoi nu au creat in ultima perioada probleme in efectuarea zborurilor din Cluj-Napoca. “Consiliul Judetean a intervenit si le-a explicat romilor sa renunte la arderea deseurilor.

De o bucata de vreme n-au mai fost probleme”, a explicat Ciceo. Reprezentantul Salprest Rampa, Eugen Veres, a admis ca romii care traiesc pe langa groapa de gunoi a orasului mai ard inca deseurile, dar afirma ca nu se mai fac focuri ca in urma cu cativa ani. “Ar trebui sa inchidem rampa, asta e solutia pentru ca toate problemele sa inceteze, dar nu putem. Noi am inchide-o si maine, insa clujenii nu vor mai avea unde sa-si arunce gunoiul”, a afirmat Veres.

Veres a fost incuviintat de Stanislav Costa, care a declarat si el ca rampa ar trebui inchisa. “intr-adevar, groapa nu are autorizatie, insa noi degeaba dam amenzi pentru ca, pentru a o inchide, trebuie deschis alt depozit pentru care autoritatile n-au gasit inca o solutie viabila”, a adaugat comisarul adjunct.

Sursa: Ziua de Cluj

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente