Amenda usturatoare pentru o cultura de soia modificata genetic

0
456

Un barbat, detinator al unui PF, a fost amendat de catre comisarii Garzii de Mediu pentru ca a cultivat soia modificata genetic. De la 1 ianuarie 2007, potrivit legii, culturile de soia modificata genetic sunt interzise. In urma unei sesizari venite din partea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Botosani, personalul Comisariatului Judetean de Mediu Botosani a demarat o actiune de control pentru a-i trage la raspundere pe cei care au incalcat aceasta prevedere legala.

„Cei de la DADR au facut niste analize la cultivatorii de soia si in urma rezultatelor s-a constatat ca sunt nereguli, motiv pentru care am fost sesizati pentru a-i sanctiona pe cei care au cultivat soia modificata genetic”, a specificat Lucia Ureche, responsabil in relatia cu mass-media in cadrul CJM Botosani. Pana in prezent, a fost amendat un PF din localitatea Panaitoaia, comuna Avrameni. Persoana detine a o suprafata de 4,5 hectare de teren cultivat cu soia modificata genetic, motiv pentru care reprezentantii Garzii de Mediu au aplicat o amenda de 100 de milioane lei vechi, soia rezultata urmand a fi folosita doar pentru hrana animalelor.

Controlul va continua si in aceasta saptamana, urmand a fi verificati si ceilalti cultivatori mentionati pe lista inmanata de reprezentantii Directiei Agricole.

Sursa: Evenimentul de Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.