Ursii, momiti de braconieri cu hoituri de cai

0
413

Pana in acest moment, jandarmii Postului Montan Rodna au descoperit pe Valea Stramba din Parcul National Muntii Rodnei trei cadavre de cabaline, insa nu au fost depistati si „autorii”. „Am auzit impuscaturi pe la unu noaptea cand ne aflam in patrula. Am localizat zona din care proveneau, am mers si am descoperit caii impuscati. Cu o zi inainte trecusem prin acelasi loc si cadavrele nu erau acolo. Acum am intetit patrularea in zona si cred ca braconierii s-au speriat”, a declarat ieri seful postului de jandarmi montani din Rodna, Ionut Russ.

Cercetarile continua la fata locului in vederea depistarii vinovatilor. Potrivit jandarmilor montani, faptele s-au petrecut pe raza unui fond de vanatoare administrat de omul de afaceri Pavel Sangeorzan, care a exploatat si cariera de marmura din munti Rodnei prin societatea „Vasecmar”, intrand in repetate randuri in conflict cu administratia Parcului National si cu Garda de Mediu. Sangeorzan a fost cercetat de oamenii legii si in legatura cu o cabana construita cu ani in urma pe domeniul statului, pe acelasi fond de vanatoare. Acesta le-a declarat jandarmilor ca de vina pentru „implantarea” nadelor ar fi niste braconieri care au tras pana si dupa el cu arma in urma cu o luna.

Dincolo de faptul ca vanatoarea este interzisa pe raza Parcului National, legislatia in vigoare interzice si folosirea cailor ca nada la vanat. Conform informatiilor venite de la jandarmii montani din Rodna, intentia de a vana este dovedita de ancorarea cadavrelor la un anumit punct, fapt ce duce la atragerea in mod inevitabil a vanatului spre acel loc, bine stabilit anterior.

Sursa: Romania libera, Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.