Vanatorii din judet nu au sanse sa impuste rasii

0
451

De cinci ani nu s-a mai vanat niciun exemplar

Cu toate ca legea le permite, de cinci ani nici un ras nu a mai fost impuscat de vanatorii maramureseni. Nu pentru ca nu s-ar dorit acest lucru, ci pentru ca, se pare, rasii stiu sa se ascunda foarte bine. Sezonul de vanatoare la aceste feline este deschis din 15 septembrie 2007 pana in 31 martie 2008. „Ni s-a aprobat pentru acest sezon de vanatoare doua exemplare, la ras. Sunt foarte rari in judetul nostru si din aceasta cauza s-a vanat doar un singur ras in ultimii cinci ani. Cu toate ca vanatorii ii vad urmele, putini sunt cei care reusesc sa il si impuste”, ne-a spus inginer Ionica Pop, din cadrul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Maramures.
Vanatorii pot impusca doar un singur urs

Tot din 15 septembrie s-a deschis si sezonul de vanatoare la urs. Daca anul trecut s-au aprobat doua exemplare, in acest sezon de vanatoare, care este impartit in doua etape, respectiv 15 septembrie-31 decembrie 2007 si 15 martie-14 mai 2008, a fost aprobat doar un singur exemplar. Pana in prezent, vanatorii maramureseni nu au solicitat nicio autorizatie. Motivul este lesne de inteles, avand in vedere ca doritorii trebuie sa scoata din buzunar 5.000 lei. Suma respectiva se achita anticipat, indiferent daca ursul va fi sau nu doborat. „De obicei vanatoarea la urs se face doar in momentul in care acestia sunt concentrati si se stie ca vor cobori dupa hrana. Solicitarile pentru autorizatii sunt in numar redus, maxim doua cereri”, a precizat ing. Ionica Pop.
Sezonul de vanatoare ramane in continuare deschis la mistreti, pana in 15 februarie 2008, la cerb pana in 15 noiembrie 2008, iar la caprior sezonul se va deschide doar din 15 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.