Lucrarile de deviere a Somesului Mic incep la primavara

Cursul raului Somesul Mic va fi deviat, lucrarile urmand sa demareze in primavara anului viitor, acest lucru fiind necesar pentru construirea unei noi piste pentru Aeroportul International Cluj-Napoca. Noua pista a aeroportului va avea o lungime de 3.500 de metri, va permite aterizarea unor avioane foarte mari, iar construirea ei face parte din proiectul de dezvoltare a aeroportului.

“Deocamdata, s-a realizat studiul de fezabilitate pentru devierea Somesului. Lucrarea va costa, in faza initiala, circa 3-4 milioane de euro, iar in faza finala va ajunge la 7-8 milioane de euro. Pe unul dintre malurile Somesului deviat va merge si una din centurile ocolitoare ale municipiului Cluj-Napoca, acolo vor trebui facute lucrari de consolidare serioase”, a explicat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara.

El a spus ca toate proiectele vizand aceasta lucrare sunt in faza finala si ca devierea Somesului este singura solutie pentru dezvoltarea aeroportului. Fondurile necesare devierii cursului raului provin, in parte, din bani de la Guvern.

Sursa: Ziua de Cluj

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente