Garda de Mediu Bihor va monitoriza ariile protejate din judet si va promova agricultura “eco” pe bani europeni

Garda de Mediu Bihor va monitoriza ariile protejate din judet si va promova agricultura "eco" pe bani europeni

Comisarul sef al Garzii de Mediu Bihor, Calin Mocan, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce va implementa doua proiecte finantate prin fonduri europene. Ambele proiecte sunt realizate in parteneriat cu Inspectoratul de Mediu, Protectia Naturii si Managementul Apelor din regiunea Tisa de Jos, cu sediul la Debretin.

Proiectul cel mai important, intitulat “Pro-Safe: Joint Action for Safeguarding Protected Areas in the Hungary-Romania Cross-border Area”, presupune actiuni comune pentru monitorizarea si protejarea ariilor naturale de pe frontiera romano-ungara. Acest proiect are o valoare de 90.000 de euro, din care contributia Garzii de Mediu Bihor, care este beneficiarul proiectului, este de doar 900 de euro.

In cel de-al doilea proiect, denumit “Earth: Ecological Action for Reducing the Terrain Harmful Exploitation”, Garda de Mediu este doar partener. Acesta vizeaza promovarea unor practici ecologice in agricultura. “Avem foarte multe areale cu panza freatica afectata de la tehnologiile folosite in agricultura”, a precizat Mocan. Astfel, comisarii de mediu vor promova in randul agriculturilor tehnologiile prietenoase cu mediul, care nu presupun utilizarea chimicalelor.

Seful Garzii de Mediu Bihor mai are in plan, dupa ce se vor deschide liniile de finantare europeana pentru proiecte mai mari, sa realizeze si un centru de monitorizare a calitatii aerului pe frontiera dintre Romania si Ungaria.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente