Garda de Mediu desfasoara controale in Delta pentru combaterea braconajului

Garda de Mediu desfasoara controale in Delta pentru combaterea braconajului

In perioada 17.10.2012 – 31.10.2012, comisarii Garzii Nationale de Mediu de la nivelul judetelor, impreuna cu reprezentanti ai structurilor teritoriale ale IGPR-Directia Transporturi si reprezentanti din teritoriu ai ANPA, desfasoara o serie de controale tematice pe cursul Dunarii si in zona Deltei Dunarii, conform Planului de Actiune privind prevenirea si combaterea braconajului piscicol si a comertului ilegal cu produse piscicole.

Din centralizarea preliminara a notelor de constatare, rezulta ca in perioada 17-25.10.2012 s-au efectuat 133 controale, in cursul carora echipele mixte formate din comisari GNM, reprezentanti ai IGP si ai ANPA au aplicat 34 de sanctiuni, dintre care 33 de amenzi, in valoare totala de 6940 lei, si un avertisment.

Principalele neconformitati constatate, pentru care s-au aplicat aceste sactiuni, au fost:

desfasurarea activitatii de pescuit (cu plasa) pe Dunare fara a detine documentele necesare.
practicarea pescuitului recreativ – sportiv fara acte de reglementare emise de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
pescuitul recreativ – sportiv de peste sub dimensiunile minime admise de OUG 23/2008 modif. de Legea 317/2009 art 58 lit d)
lipsa permisului de acces si campare in locuri neautorizate din Rezervatie.
capturarea ilegala unui exemplar din familia sturionilor, specia morun (mascul, avand 2 m lungime si 150 kg).

De asemenea, in contextul acestor controale au fost intocmite 4 sesizari penale si au fost confiscate 23 de unelte de pescuit, o ambarcatiune si un autoturism, precum si 47 kg peste.

In perioada urmatoare, Garda Nationala de Mediu va continua actiunea de combatere a braconajului piscicol in zonele in care se suspecteaza ca se desfasoara astfel de activitati, urmand ca rezultatele controalelor sa fie comunicate ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *