Garda de Mediu, in control la exploatatiile forestiere

Garda de Mediu, in control la exploatatiile forestiere
Garda de Mediu, in control la exploatatiile forestiere

Verificari la exploatatiile forestiere din judetul Gorj. Controalele efectuate de angajatii Garzii de Mediu vizeaza autorizatiile pentru taierea masei lemnoase.
Directorul Garzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca numarul firmelor din judet care exploateaza masa lemnoasa este foarte mare, procesul de verificare fiind astfel unul amplu. Multe dintre aceste societati au solicitat respectiva autorizatie, dar, dat fiind ca procedura de emitere dureaza pana la trei luni, intre timp s-a defrisat.

“Ne ocupam in prezent de controalele la exploatatiile forestiere si urmeaza sa verificam toate firmele care au exploatat lemn. Este un proces amplu de cateva luni pentru ca sunt foarte multe firme la nivel judetean. (…) Exista firme care au exploatat masa lemnoasa si unele dintre ele au solicitat autorizatie de mediu, dar acestea nu au fost emise deoarece procedura de emitere a unei autorizatii de mediu dureaza pana la trei luni, iar in perioada aceasta ei deja au exploatat. Este un viciu legislativ pe care incercam sa il corectam printr-o propunere legislativa la terminarea controlului efectuat pe exploatatiile forestiere. Atata timp cat societatea a demonstrat ca este de buna credinta si a depus cererea pentru autorizatie si nu i s-a emis nu i se pot imputa sanctiuni, se amendeaza doar cele care nu au solicitat autorizatie de mediu.”
A spus Gheorghe Sanda

Verificarile au loc in contextul in care, in urma verificarilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului Mediului, dupa inundatiile din iulie, s-a constatat ca in zona Novaci au fost facute defrisari ilegale si exploatari neconforme de nisip si pietris.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente