Gardianul Mediului , de ziua „Garzii Nationale de Mediu”

  0
  357

  La mijlocul lunii martie, Garda Nationala de Mediu a sarbatorit cinci ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, noul comisar general al Garzii, Silvian Ionescu, a sustinut o conferinta de presa, in cadrul careia a prezentat directiile in care se va desfasura activitatea institutiei in urmatoarea perioada: apropierea de societatea civila si colaborarea cat mai stransa cu ONG-urile de mediu, imbunatatirea activitatii de inspectie si control, elaborarea de concursuri si programe educationale si reconsiderarea programelor de voluntariat.

  Alaturi de comisarul general s-a aflat si ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Au fost, astfel, punctate si aspecte referitoare la organizarea Garzii Nationale de Mediu si la colaborarea cat mai stransa si cat mai eficienta intre cele doua institutii, atat pe linie ierarhica cat si din punct de vedere al consultarilor pe diferite probleme de mediu.

  Tot cu prilejul acestei zile a fost demarat la nivel national concursul „Gardianul Mediului”. Timp de 2 luni, copiii vor fi indemnati sa observe si sa arate prin mijloace adecvate varstei  (desen pentru clasele I – IV, compunere pentru V – VIII si fotografie pentru IX – XII) cine sau ce actioneaza asupra naturii.

  La finalul Conferintei de presa, ziaristii impreuna cu demnitarii si invitatii au participat la plantarea unui numar de 800 de puieti pe malul drept al Dambovitei. Elevii Scolii Generale Nr.1 din Popesti Leordeni si studenti ai ASE Bucuresti au dat o mana de ajutor naturii. Simultan, in tara au avut loc plantari de copaci in toate judetele, circa 1000 de puieti in fiecare judet. La toate actiunile au participat voluntari, in special din randul tinerilor, tot mai constienti de rolul lor in refacerea echilibrului ecologic.

  Sursa: Infomediu Europa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.