Ministerul Mediului pregateste un ghid privind adaptarea la efectele schimbarilor climatice

0
341

In luna aprilie va fi publicat ghidul „Adaptarea la efectele schimbarilor climatice in perioada 2009-2030”, ce are la baza previziunile climatice realizate de Administratia Nationala de Meteorologie.

La sfarsitul lunii aprilie vom publica pe site-urile Ministerului Mediului si Administratiei Nationale de Meteorologie primul document care identifica, pentru specificul nostru, domeniile sensibile la schimbarile climatice si autoritatile competente sa intervina”, a declarat ministrul Mediului.

De asemenea, in prezent este operational, dar inca nu a fost publicat, un program-pilot de prognoza a calitatii aerului din Bucuresti, cu impact asupra sanatatii populatiei si ecosistemului. Acesta va servi ca suport de informare pentru identificarea problemelor serioase determinate de nevoile urbanistice ale Capitalei, conform spuselor lui Nicolae Nemirschi.

Programul va putea fi accesat in cateva luni, cand la nivelul Bucurestiului vor fi identificate toate sursele de poluare, a precizat si directorul ANM, Ion Sandu. El a adaugat ca programul va fi completat cu date referitoare la intreaga tara si la Europa, cu accent pe zona Balcanilor, insa doar in caz de accidente chimice sau nucleare.

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.