GEC Nera: Garda de Mediu s-a implicat formal si birocratic in problemele de poluare din judet

  0
  671
  Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
  GEC Nera: Garda de Mediu s-a implicat formal si birocratic in problemele de poluare din judet
  GEC Nera: Garda de Mediu s-a implicat formal si birocratic in problemele de poluare din judet

  AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CARAS SEVERIN

  Spre stiinta:
  -Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic
  -Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor
  -Institutia Prefectului Judetul Caras – Severin

  In legatura cu solicitarea de puncte de vedere privind cele doua studii de impact referitoare la constructia celor doua microhidrocentrale in zona Prigor, jud. Caras –Severin, ce urmeaza a fi supuse dezbaterii publice in data de 16.02.2016 la sediul Primariei Prigor va comunicam urmatoarele:

  – Pe fond suntem de acord cu executia de microhidrocentrale in Romania, acestea reprezentand surse de energie curata.

  -Studiile de impact privind cele 2 microhidrocentrale prezinta concluzii predominant pozitive privind impactul asupra mediului intr-o situatie teoretica in care constructorul respecta conditiile din acordul de mediu. Acestea insa nu dau informatii in legatura experienta negativa din anii anteriori privind executia unor astfel de lucrari in Romania, ocazie cu care peisajul natural de pe cursurile de apa montane a fost mutilat, in multe cazuri ireversibil. Va trimitem pe CD – ul atasat scrisorii cateva dintre aceste exemple.

  -Consideram ca exista posibilitatea ca si in judetul Caras – Severin autoritatile, in special Garda de Mediu, sa nu se implice suficient in monitorizarea constructorului pe timpul executiei. Sustinem aceasta afirmatie prin faptul ca in cazuri grave de agresiune impotriva mediului sesizate de GEC Nera , cum este poluarea cu deseuri miniere de la Moldova Noua sau taierile de arbori din parcurile nationale din judet, Garda de Mediu s-a implicat formal si birocratic iar fenomenele nu au fost stopate nici pana in momentul de fata.

  -Consideram ca o amanare a emiterii acordului de mediu ar fi benefica pana in momentul cand Ministerul Mediului da semnale clare ca a finalizat actiunea de intarire a capcitatii administrative a structurilor teritoriale ale Garzii de Mediu iar aceste structuri nu mai actioneaza la presiuni politice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.