GEC Nera nu lasa garda jos

Grupul Ecologic Nera acuz? t?ieri din ariile protejate din jude?ul Cara?-Severin
GEC Nera nu lasa garda jos
GEC Nera nu lasa garda jos

ONG-ul trage un nou semnal de alarma cu privire la posibilele taieri de arbori in zona ariei naturale Groposu.

Reprezentantii GEC Nera, organizatie nonguvernamentala, au monitorizat, in intervalul decembrie 2013 – februarie 2014, calitatea mediului din interiorul rezervatiei naturale Groposu, situata la aproximativ cinci kilometri de coada lacului Secu. Cu ocazia monitorizarii s-au constatat taieri masive de arbori, pe care voluntarii GEC Nera le considera ilegale, motiv pentru care au sesizat autoritatile. Primele explicatii au fost cerute Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Timisoara care, in raspunsul dat ONG-ului, precizeaza ca nu a aprobat nici o partida de taiere in zona Groposu.

Nemultumiti de raspunsul primit, reprezentantii GEC Nera au cerut un punct de vedere si Directiei Silvice Caras-Severin, care mentioneaza ca in zona au avut loc doar taieri pentru toaletarea si intretinerea arborilor. Doina Margineanu, consilier pentru Relatii Publice in cadrul GEC Nera, este insa de alta parere: „Activitatile monitorizate de noi dau senzatia existentei unor taieri organizate si de amploare a unor arbori de buna calitate in interiorul si in zona rezervatiei naturale Groposu.

Datorita acestor diferente de opinie, GEC Nera a trimis o notificare Inspectoratului Judetean de Politie Caras-Severin prin care s-a cerut clarificari in legatura cu acest caz. Imediat dupa aceasta notificare, ITRSV Timisoara ne-a transmis o noua scrisoare, prin care a anuntat ca taierile in zona si in interiorul rezervatiei naturale Groposu au fost sistate. De mentionat ca, in ultimii ani, GEC Nera a constatat ca Politia este singura structura care organizeaza activitati eficiente pentru protectia naturii, motiv pentru care si de aceasta data se asteapta cu interes, si in timp legal, punctul de vedere al Inspectoratului in cazul Groposu”, a precizat Doina Margineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *