Gent, orasul in care nu se consuma carne joia

  0
  379

  In capitala provinciei Flandra de Est, Gent, s-a luat decizia ca locuitorii sa nu consume carne in zilele de joi, incepand cu ziua de 14 mai, atat din ratiuni de sanatate, cat si ecologice.
  oras ecologic
  Membrii consiliului local s-au declarat mandri ca au luat aceasta decizie simbolica, in premiera mondiala, grabindu-se totusi sa adauge ca aceasta hotarare nu are caracter de lege.

  Organizatorii afirma ca isi doresc sa lupte astfel contra obezitatii, incalzirii globale, contra cruzimii contra animalelor, dar si contra prejudecatii ca un regim vegetarian se reduce la consumul, si acela moderat, de laptuci, rosii, si burgeri vegetali „cu un gust neplacut”. Pentru ca locuitorilor, turistilor, elevilor si studentilor sa le fie usor sa gaseasca un restaurant pe gustul lor, edilii locali au pregatit 90.000 de harti ale localurilor care au dorit sa participe la aceasta actiune.

  In toate zilele de joi, restaurantele vor avea meniuri bogate de mancaruri vegetariene, iar scolile din localitatea de aproximativ 234.000 de locuitori s-au declarat de acord cu aceasta masura, urmand sa ia parte la protest in cel mai scurt timp. Totusi, parintii au posibilitatea de a solicita feluri de mancare pe baza de carne.

  Initiatorii acestei masuri citeaza mai multe studii care concluzioneaza ca producerea si consumul de carne sunt cauza cresterii cu 18% a efectului de sera, mai mult chiar decat autoturismele. Unul dintre organizatori a afirmat chiar ca daca nu s-ar consuma carne o zi pe saptamana, ar fi ca si cum 500.000 de masini nu ar mai circula intr-un an intreg.

  Aceasta „revolutie” nu se doreste obligarea oamenilor sa devina vegetarieni, ci doar reducerea emisiilor de dioxid de carbon, afirma locuitorii orasului Gent.

  Interesant este ca mai multe orase din Belgia si-au exprimat intentia de a urma exemplul capitalei Flandrei de Est, informatii suplimentare cerand si mai multe consilii locale din Olanda si chiar din Canada.

  Sursa: TVR

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.