Germania a obtinut rediscutarea tintei de emisii pentru 2020

  AFM a încasat deja 281 mil. lei din timbrul de mediu
  Germania a obtinut rediscutarea tintei de emisii pentru 2020
  Germania a obtinut rediscutarea tintei de emisii pentru 2020

  Ministerul Mediului din cadrul Uniunii Europene a acceptat cererea Germaniei de a obtine o rediscutare a tintei de emisii de 95 grame CO2/km pentru anul 2020, propunere ce ar putea costa locuri de munca si ar lovi producatorii auto premium.

  Dupa mai multe luni de lobby puternic din partea Germaniei, ministrii din 28 de tari membre UE au fost de-acord sa redeschida acordul deja semnat in iunie, dar au spus ca vor lucra pentru a-l modifica in cateva saptamani, nu luni, transmite Reuters.

  Producatorii auto germani Daimler si BMW produc vehicule mai poluante decat cele ale altor constructori auto de volum, precum Fiat, ceea ce inseamna ca le va fi mai greu sa indeplineasca la timp tintele de CO2.

  Guvernele din UE si Parlamentul European au ajuns la un acord in luna iunie pentru un maxim de 95 g /km pentru media emisiilor de CO2 a producatorilor auto incepand cu 2020. Asta inseamna un consum mediu de 4 litri/100 km.

  Dar Germania a construit o coalitie de tari care sa sprijine planul sau de intarziere a noii tinte, propunand ca legea sa fie aplicata la masinile noi din 2024.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *