Array

Germanii fac primul pas in constructia masinii eco

Germanii fac primul pas in constructia masinii eco

Ne aflam in frumosul oras Aachen din vestul Germaniei, renumit prin Universitatea Tehnica – Facultatea de Constructii de Masini . Absolventii acesteia, ingineri, doctoranzi, doctor-ingineri si cadre universitare lucreaza in numeroase colective de cercetare. Am vizitat doua asemenea institute .
Firma Meta GmbH a luat nastere in anul 1992, avand ca fondatori doi specialisti in domeniul motoarelor, dr.-ing. Peter Kreuter si dr.-ing. Joachim Reinicke.

Infiintarea companiei a avut ca obiectiv dezvoltarea de tehnologii inovatoare in domeniul motoarelor si optimizarea motoarelor cu combustie, dar totodata si regandirea lor.

Azi, firma are circa 130 de angajati care lucreaza in 6 domenii: proiectare, calcule si simulare, prototipuri, testare, dezvoltare electronica si accesorii motor.

Expertii institutului META dezvolta in fiecare zi noi tehnologii si descopera diverse moduri de a construi motoare „ecologice”. Unul dintre cele mai importante teluri ale acestei firme este reducerea emisiilor de gaze daunatoare in vederea protejarii stratului atmosfe-ric. Se urmareste scaderea emisiilor de CO2 pana la valoarea de 69 g/km. Strategia numita “downsizing” reprezinta diminuarea volumului cilindrilor motorului si, implicit, reducerea emisiilor de CO2 si este principiul de baza al noului proiect dezvoltat de META. Expertii META inca mai lucreaza la crearea modelului definitiv al motorului “minune”, facut special pentru a fi contopit cu masina viitorului, masina ecologica.

Atelierele firmei META produc toate piesele noului motor.Se lucreaza la strung, cu masina de frezat, cu cea de slefuit, toate fiind actionate de calculator. Fiecare muncitor s-a pregatit timp de trei ani si jumatate pentru a sti sa actioneze aceste masini -unelte performante.Montarea motorului este asigurata de o echipa formata din doi muncitori, inginerii proiectanti fiindu-le permanent alaturi.

Miruna Miulescu, Ana Maria Nicoriciu, Beniamin Colbea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente