Gheata pe raurile din judet

  0
  374

  Pe raurile din bazinele Mures, Tarnava Mare, Tarnava Mica si Aries gheata, formata in ultima perioada, este in usoara diminuare, dar se mentine fara modificari importante pe celelalte cursuri de apa, ne-a informat ing. Traian Matis, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Alba.

  Predomina podul de gheata in bazinele superioare ale Muresului si Ariesului, precum si pe majoritatea afluentilor. De asemenea, in zona Muresului superior si Ariesului se inregistreaza fenomenul de naboi (se scurg formatiuni de gheata nelegate). Din cauza formatiunilor si podurilor de gheata existente, nivelurile si debitele raurilor vor fi oscilante, dar nu prezinta riscuri de producere a viiturilor, intrucat temperaturile nu vor fi foarte ridicate si nici nu sunt prognozate caderi de precipitatii in urmatoarele zile.

  Daca local se vor produce blocaje in albiile minore ale raurilor, ca urmare a aglomerarii gheturilor si cresterii debitelor pe cursurile de apa, Directia Apelor Mures, prin Sistemul de Gospodarire a Apelor Alba, impreuna cu Inspectoratul Judetean Alba pentru Situatii de Urgenta si autoritatile administratiei publice locale vor crea senale (gheata va fi sparta in zona talvegului), pentru scurgerea libera a apei in albii.

  Sursa: Ziarul Unirea

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.