Primaria Sectorului 3 a amenajat 10 ghene subterane. Fiecare a costat 15.000 de euro

Primaria Sectorului 3 a amenajat 10 ghene subterane. Fiecare a costat 15.000 de euro
Primaria Sectorului 3 a amenajat 10 ghene subterane. Fiecare a costat 15.000 de euro

Patru tomberoane la pret de doua masini noi-noute. Primaria sectorului 3 a inaugurat un sistem de colectare a gunoiului inspirat, parca, din filmele cu James Bond. Cum era de asteptat, oamenii s-au imbulzit sa vada cum functioneaza minunatia tehnologica.

Ghena-minune e de fapt o platforma cu patru pubele metalice plasate la suprafata si alte patru tomberoane de plastic, in subteran. Pentru golirea lor, platforma e ridicata cu ajutorul unui sistem hidraulic.

“In afara nu prea mai vedem sisteme vechi. Discutam de Roma, de Paris, acolo asta e sistemul”, a declarar Robert Negoita, primarul Sectorului 3.

O ghena cum numai Roma si Parisul au mai vazut costa insa cat doua masini romanesti noi.

“Pretul pe unitate ajunge undeva la 15.000 de euro”, a precizat Constantin Zamfir, director adjunct al firmei de salubritate.

Banii nu vin din bugetul Primariei, ci din conturile firmei care se ocupa de salubrizarea Sectorului 3. Daca sistemul se dovedeste rentabil, anul viitor, vor fi amenajate alte 400 de ghene, spune Robert Negoita. Costul total – 6 milioane de euro.
Constantin Zamfir spune, insa, ca este o investitie care se amortizeaza in 15 ani.

Pentru moment a fost amortizat mirosul, remarca cei care locuiesc in zona. Oamenii spun ca de la gunoaie venea un miros insuportabil. In Sectorul 3 au fost amenajate deocamdata 10 astfel de ghene. Ramane de vazut cat vor rezista.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente