GIGI BECALI A DEFRISAT O PORTIUNE DIN PADUREA BANEASA

Defrisari in masa pe o portiune din Padurea Baneasa, recent intrata in posesia lui Gigi Becali. Interesanta este metoda la care a recurs latifundiarul. Si-a cumparat o masina performanta de scoatere a pomilor din pamant. Lucru care din puctul sau de vedere nu inseamna defrisare. Legea insa il contrazice.

Gigi Becali a observat ca opinia publica a devenit extrem de sensibila in legatura cu taierea copacilor. Astfel ca s-a gandit sa abordeze altfel lucrurile. Si-a cumparat o masina performanta de scoatere a pomilor si s-a pus pe treaba, sustin cei de la Jurnalul National. Astfel, zeci de pomi au fost defrisati fara nici un fel de autorizatie. Mai mult, omul de afaceri si-a pregatit si un discurs, in cazul in care cineva observa operatiunea. Becali spune ca nu taie copacii, ci ii scoate si-i duce in curtea sa pentru decor.

„Ce vreti de la mine? E padurea mea, e terenul meu, e copacul meu, fac ce vreau cu el. (…) De ce sa am eu nevoie de autorizatie pe pamantul meu, e curtea mea, doar ca n-am gard. (…) Am scos cam 20-30 de copaci pe care-i voi duce la mine in curte”. Acesta a fost raspunsul pe care Gigi Becali l-a dat celor de la Inspectoratul de Regim Silvic, care au depistat ilegalitatea, si l-au chemat pe latifundiar la locul faptei.

Becali se va alege cu o plangere penala, le-a declarat jurnalistilor reprezentantul Inspectoratului, Mirel Idoras, intrucat legea spune ca si scoaterea pomilor inseamna tot defrisare. Intrebat ce vrea sa faca pe cele opt hectare, Becali a raspuns in prima faza ca vrea un cartier de vile. Apoi a spus ca deocamdata se gandeste la un drum care sa faca legatura cu cealalta parte a padurii.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *