Gorila Cross River, o specie pe cale de disparitie: Mai sunt doar 280 de exemplare

O asociatie pentru protectia mediului si animalelor incearca sa construiasca un sanctuar pentru aceste gorile din Camerun.Gorila Cross River

Gorila Cross River se lupta pentru supravietuire, fiind amenintata de defrisari, vanatori si de pierderea habitatului.

Fauna and Flora International (FFI) face un apel urgent pentru ajutorul celor 280 de gorile Cross River ramase. Asociatia doreste sa infiinteze un sanctuar in Camerun, in padurea Bechati-Lebialem.

Acest proiect face parte dintr-un program mai mare pentru protectia celor 11 sub-grupuri ale acestei gorile, aflate intr-o zona la inaltimi mari, la granita dintre Camerun si Nigeria.

Gorilele s-au retras in paduri inaccesibile pentru a scapa de vanatori si de fermieri. Pentru masculi, insa, posibilitatea de a se misca prin coridoarele forestire este extrem de importanta, pentru a ajunge la alte grupuri si a se imperechea.

Fara aceasta amestecare a genelor, gorilele nu vor mai putea naste pui sanatosi.

Cercetarile duse de FFI arata ca zona Bechati-Lebialem este un coridor crucial pentru gorilele Cross River, dar, in acest moment, nu este protejat de braconieri si de defrisari.

Partenerul FFI din Camerun, Environmental and Rural Development Foundation, vrea sa transforme Bechati-Lebialem intr-un sanctuar pentru intreaga comunitate din zona, care va crea si noi slujbe pentru oamenii de acolo.

Cei care doresc sa doneze pentru infiintarea sanctuarului si sa salveze specia de gorile Cross River, pot afla mai multe detalii pe site-ul www.FFIgorilla.org.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *