Gradina zoologica din Bucuresti risca sa fie inchisa definitiv

0
322

Gradina zoologica din Capitala risca sa fie inchisa definitiv. Peste jumatate din suprafata parcului este revendicata de fostii proprietari, iar Primaria Generala nu dispune de un alt teren pentru a muta animalele. Singura solutie ar fi o intelegere intre proprietari si municipalitate, astfel incat acestia sa primeasca bani in locul terenului.

Gradina zoologica functioneaza pe o suprafata de 5,8 hectare, iar aproape 3 hectare sunt cerute inapoi de fostii proprietari. Acestia au mari sanse sa fie pusi in posesie, in scurt timp. Administratia gradinii spune ca nu dispune de un alt teren pentru a muta animalele. Directorul Anca Oprea sustine ca interesul pentru acest teren este enorm, avand in vedere ca in zona un metru patrat costa peste 2.000 de euro.

Reprezentantii municipalitatii spun ca vor cauta solutii pentru a acorda bani in locul terenului pe care functioneaza gradina zoologica. Totodata, se cauta solutii pentru amenajarea unor custi mai mari pentru animale, astfel incit acestea sa beneficieze de conditii care sa respecte normele Uniunii Europene in domeniu.

In prezent, gradina este inchisa dupa ce saptamana trecuta un jaguar a scapat din cusca. Animalul salbatic a murit in timp ce angajatii parcului incercau sa il prinda. ANSV a anuntat astazi ca analizele arata ca moartea jaguarului nu a fost provocata de vreo agresiune fizica. Ancheta in acest caz continua.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.