Gradinaritul, activitate amuzanta si educativa pentru copii

Gradinaritul, activitate amuzanta si educativa pentru copii

Daca te intrebi cum ai putea sa iti inveti copilul sa iubeasca si sa respecte natura, gradinaritul este cea mai buna solutie. Iata cateva activitati interesante pentru cel mic!

Gradinaritul il ajuta pe copilul tau sa interactioneze cu natura, sa cunoasca mediul inconjurator, plantele si animalele. Astfel, daca locuiesti la curte sau ai rude la tara il poti angaja pe copilul tau intr-o astfel de activitate.

Pentru inceput, afla ceea ce il preocupa cel mai mult. Vezi daca ii plac florile, pomii fructiferi, legumele, ori prefera doar sa se joace in pamant. Astfel, vei stii catre ce tip de activitate sa-l redirectionezi.

Pentru a nu se plictisi, alege planete care cresc rapid, precum fasolea, floarea soarelui sau graul. De asemenea, pune-l sa picteze ghivecele sau confectioneaza-i o stropitoare special pentru el.

Lasa-l sa-si aleaga o planta preferata de care sa aiba grija, ori planteaza impreuna cu el un pom fructifer si invata-l cum sa il curete si sa-l ude.

Daca nu ai o curte prea spatioasa, ii poti pune la dispozitie un ghiveci mare in care sa planeteze orice isi doreste.

In cazul in care ai deja o gradina, ofera-i un loc numai al lui pe care sa-l foloseasca cum doreste.

Daca locuiesti la bloc, ghivecele sunt solutia ideala. Aici poate planta flori, plante aromatice, ardei sau rosii, chiar si in anotimpul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *