Gradinita „Ion Creanga”, un pas spre un mediu curat

  0
  394
  Grădiniţa „Ion Creangă”, un pas spre un mediu curat
  Gradinita „Ion Creanga”, un pas spre un mediu curat

  Prescolarii de la Gradinita „Ion Creanga”, dar si cadrele didactice care activeaza aici au sarbatorit ieri finalizarea proiectului „Gradinita++, un pas spre un mediu curat”.

  Pentru a marca aceasta zi, micutii au pregatit o parada a modei din materiale reciclabile, au plantat flori si copaci in curtea gradinitei si au participat la o serie de alte activitati cu teme de protectie a mediului. Tot in cadrul proiectului, in perioada 1-9 octombrie, au fost realizate o serie de materiale promotionale, a fost elaborat un minighid de educatie ecologica pentru parinti, bunici si copii, s-au realizat tricouri pictate, au fost organizate dezbateri in natura si s-au desfasurat actiuni de tipul „Asa DA, Asa NU”. Tot prin intermediul acestui proiect a fost reabilitat din punct de vedere ecologic terenul gradinitei, s-a refacut gazonul, au fost amenajate caile de acces si aleile pietonale, au fost amenajate spatii de recreere si invatare prin amplasarea unor echipamente adecvate, au fost reorganizate zonele de joaca pentru copii si s-a inaltat gardul ce imprejmuieste terenul de sport si cel de pe parapet.

  De precizat ar fi si faptul ca proiectul „Gradinita++, un pas spre un mediu curat” s-a desfasurat in perioada 1 august – 8 octombrie, beneficiarii lui fiind cei peste 260 de copii inscrisi la gradinita, parintii lor, cele 40 de cadre care lucreaza aici, precum si membri ai comunitatii locale. Emilia Negru, directorul Gradinitei „Ion Creanga” si coordonatorul acestui proiect, a declarat ca o mare contributie la derularea acestui proiect au avut-o si inspectorul scolar general Gheorghe Bancea, inspectorul de specialitate Valentina Souca, directorul Scolii „Mihai Eminescu” Zalau- Mariana Meleg, primarul Radu Capilnasiu, viceprimarul Daniela Cota, directorul economic al Primariei Zalau- Mariana Cuibus, dar si consilierul local prof. Maria Ticala. Un aport important in derularea proiectului si-au adus de asemenea si membrii Asociatiei „Ion Creanga”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.