Viceprimar Havarna: Nu este nicio vanatoare de caini la noi in comuna

0
363
Viceprimar Havarna: Nu este nicio vanatoare de caini la noi in comuna
Viceprimar Havarna: Nu este nicio vanatoare de caini la noi in comuna

Serban Sacrieriu, viceprimarul comunei Havarna, a raspuns acuzatiilor facute de un reprezentant al Asociatiei pentru Protectia Animalelor – ADOR Botosani.

Viceprimarul comunei Havarna a negat orice fel de actiune impotriva cainilor vagabonzi din localitate. Chiar mai mult, acesta a anuntat ca se ia in calcul de a da in judecata persoanele care aduc acuzatii nefondate catre administratia locala din comuna.
Serban Sacrieriu a recunoscut ca in Havarna a crescut numarul cainilor vagabonzi, insa acesta a precizat ca numai hingherii se vor ocupa de prinderea lor.
„Primaria comunei Havarna nu a apelat la nicio persoana care sa impuste cainii vagabonzi. Cei care se vor ocupa de prinderea lor vor fi hingherii. Inca suntem in cautarea unei echipe de hingheri. Noi nu vrem sa luam masuri de genul celor de la padocul din Botosani”, a declarat viceprimarul Sacrieriu.
Viceprimarul din Havarna a precizat ca in comuna sunt patru persoane care detin arme de foc si pentru care au permis de port-arma.
„Niciuna din cele patru persoane care detin arme de foc nu a fost solicitata pentru astfel de actiuni. Si eu cunosc acele persoane. Nu ar impusca caini asa de capul lor. Este o aberatie ce s-a scris despre cainii vagabonzi de la noi din comuna. Ne gandim sa-i dam in judecata pentru astfel de acuzatii”, a incheiat viceprimarul Serban Sacrieriu.
Replica viceprimarului din comuna Havarna a fost data dupa ce un reprezentant al Asociatiei pentru Protectia Animalelor – ADOR a scris ca in comunele Vorniceni, Cordareni si Havarna sunt vanati cainii vagabonzi.
Mai jos va redam textul integral.
„Totul se desfasoara legal ne-ar spune unii. Totul e autorizat si in urma sesizarilor facute de sateni. Insa plangeri exista in ambele tabere. Unii reclama «teroarea» cainilor salbatici care ataca animalele localnicilor, ceilalti faptul ca le-au fost omorati cainii in mare parte cei de la stanile din zona. In plus, teroarea declansata in noptile in care sunt haituiti acesti caini, e una care seamana panica si in randul oamenilor. Dupa ce sunt chemati la primarii, autorizati (unii localnici refuzand sa intreprinda astfel de fapte chiar daca detin o arma de foc), incepe marea cautare. La lumina farurilor vanatorii omoara tot ce le iese in cale, tot ce misca, (iar daca le mai iese in cale si cate un iepure, cu atat mai bine) ca vorba ceea… decat sa-l manance un caine, mai bine-l mananca «haitasul». Daca ar fi sa cautam raspunsuri la intrebarile care se nasc din aceste intamplari, am ajunge la aceleasi concluzii: doar solutiile extreme sunt cele la indemana. Doar OMUL, supremul stapan peste toate, hotaraste ce si cum. Satenii sunt furiosi dar neputinciosi in fata deciziilor «celor mari si drepti». Dar cine-i asculta? Actiunea de exterminare, are loc intotdeauna noaptea, atunci cand localnicii, isi elibereaza cainele pentru paza, insa a doua zi il gaseste mort sau ranit. Ce mai conteaza: decizia-i decizie… pusca sa ai si sange rece. In rest… Viata merge mai departe! Nu?” (articolul a aparut pe botosaninecenzurat.ro si semnat de Petronela Lorena Chiributa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.