Graurii ataca Roma – Pasarile au devenit pericol public pentru autoritatile italiene

0
746

Vaticanul, Fontana di Trevi si strazile cochete ale Romei. Iar seara, peisajul romantic este completat de stolurile de grauri care zboara deasupra orasului etern.
grauri
Aici se opreste insa romantismul. Autoritatile de la Roma sunt disperate sa gaseasca o solutie pentru alungarea pasarilor care poposesc in fiecare toamna in oras. Motivul este pe cat de simplu, pe atat de neplacut. Zburatoarele umplu strazile, statuile si chiar masinile, de „surprize” lipicioase.

Milioanele de grauri care isi fac aparitia in fiecare toamna la Roma au devenit deja o problema pentru edilii orasului. Gainatul acestora cade adesea pe pavimente, pe oameni si pe masinile sau motocicletele parcate. Mai mult, in combinatie cu ploaia, materia devine alunecoasa, provocand multe accidente pe strazile Romei, mai ales pentru scutere, potrivit The Telegraph.

Luna aceasta, un avion Boeing 737 apartinand companiei Ryanair, a trebuit sa aterizeze de urgenta pe aeroportul Ciampino, dupa ce a lovit un stol de grauri. Peste 200 de pasari au umplut atunci geamul cock-pit-ului de sange sau au ramas blocate in motoarele avionului.

Autoritatile italiene au luat masuri pentru a indeparta graurii, folosind inregistrari ale sunetului pe care il fac acestia cand sunt in pericol, amplificat de zeci de ori. Operatiunea costa peste 150.000 de euro anual.

Roma nu este singurul oras care se confrunta cu aceasta problema. La Londra, edilii au folosit soimi pentru a speria porumbeii din Trafalgar Square. Si in Bucuresti pasarile din parcul Cismigiu constituie o problema din ce in ce mai mare in fiecare primavara.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.