Campanie pentru vaccinarea mistretilor

0
375

Pe raza judetului Salaj, medicii veterinari ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj au demarat o ampla campanie de vaccinare la mistreti, impotriva pestei porcine, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).
mistret
Pentru aceasta campanie, judetului Salaj i-au fost repartizate 10.000 de doze de vaccin, urmand ca acestea sa fie amplasate pe 33 de fonduri de vanatoare de catre reprezentantii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, DSVSA si ai Romsilva, in locuri special amenajate pentru hranirea mistretilor.

Dupa cateva zile de la amplasarea momelilor vaccinale, vanatorii impreuna cu reprezentanti ai DSVSA vor merge din nou in teren pentru a vedea daca momelile vaccinale au fost mancate de mistreti, iar cele ramase vor fi colectate si distruse.

Dupa 28 de zile urmeaza o alta actiune de plasare de momeli vaccinale, iar apoi se va stabili daca vaccinul si-a facut sau nu efectul, motiv pentru care vor fi vanate exemplare de mistreti de pe toate fondurile de vanatoare, iar probele prelevate vor fi analizate in laborator.

Trebuie precizat faptul ca, in judetul Salaj, in acest an nu au fost inregistrate cazuri de imbolnavire cu pesta porcina clasica datorita masurilor sanitar-veterinar adoptate, respectiv restrictionarea comertului cu animale si vaccinarea impotriva acestei boli.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.