Brazii de craciun se scumpesc cu aproximativ 20%

0
457

Conform reprezentantilor Directiei Silvice Oradea brazii si molizii vor fi mai scumpi cu aproximativ 20% fata de anul trecut.
brazi de craciun
Potrivit sefului Directiei Silvice Oradea, Ionel Popa, preturile brazilor si molizilor cu o inaltime de maximum 3 metri vor fi cuprinse intre 20 si 30 de lei.

„Daca in 2007 un brad cu o inaltime cuprinsa intre 0,7 – 1,3 m se vindea cu 13 lei, acum, acelasi brad va costa 20 de lei. In 2007, un molid cu aceeasi inaltime se vindea cu 9 lei, iar acum se va vinde cu 10 lei. Acestea sunt preturile minimale ale brazilor pe care-i vom scoate la licitatie in zilele de 2 si 5 decembrie, la sediul unitatii noastre. Doar firmele pot cumpara de la noi”, a declarat Ionel Popa.

Asta inseamna ca in piete, brazii si molizii se vor vinde la un pret mult mai mare.

Daca anul trecut brazii cu o inaltime cuprinsa intre 1,3 metri si 2 metri se vindeau cu 19 lei, anul acest pretul lor va ajunge la 25 de lei. Preturile brazilor mai inalti de 3 metri cresc cu 20 de lei la fiecare metru, iar pana la 3 metri cu aproximativ 5 lei.

Pentru aceasta iarna, Directia Silvica Oradea va scoate la licitatie 2934 pomi de Craciun, din care 1590 molizi iar 2344 brazi. Atat firmele care nu sunt din Oradea cat si persoanele fizice pot cumpara brazi si molizi la preturile deja amintite de la ocoalele silvice din judet. Este vorba de cele din Marghita, Alesd, Remeti si Sudrigiu.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.