Candidata Green Party la presedintia SUA, arestata in fata universitatii Hofstra

  0
  389
  Candidata Green Party la preşedinţia SUA, arestată în faţa universităţii Hofstra
  Candidata Green Party la presedintia SUA, arestata in fata universitatii Hofstra

  Candidata Green Party la presedintia americana Jill Stein si partenera sa de cursa Cheri Honkala au fost arestate in exteriorul Universitatii Hofstra, la Long Island, inainte de dezbaterea prezidentiala televizata de marti seara, relateaza un blog al Washington Post.

  Dupa ce li s-a refuzat intrarea in campus deoarece nu detineau acreditari, cele doua candidate s-au asezat pe strada, in fata universitatii, cu un steag american in poala, precizeaza blogul, citand Long Island Report. Ulterior ele au fost escortate de catre ofiteri de politie, dupa ce au refuzat sa paraseasca locul.

  Stein si Honkala au obiectat fata de faptul ca au fost excluse de la dezbatere, subliniind ca se bucura de o sustinere de 85 la suta la nivel national si ar trebui sa ia parte la dezbaterile la nivel national.

  „Democratia incepe astazi, cu deschiderea dezbaterilor pentru fiecare partid politic in parte din Statele Unite”, a declarat Honkala unor jurnalisti.

  Comisia pentru dezbateri prezidentiale (CPD), fondata de catre partidele Democrat si Republican, prevede ca un candidat sa aiba cel putin 15 procente sustinere la nivel national pentru a participa la dezbateri. De la inceperea activitatii CPD, in campania din 1988 si pana in prezent, aceste prevederi au fost aplicate o singura data, cand Ross Perot a participat la o dezbatere alaturi de George W. Bush si Bill Clinton, in 1992.

  Potrivit blogului, Stein, un fost medic, a participat la o dezbatere impotriva lui Romney, in 2002, cand a candidat pentru postul de guvernator al statului Massachusetts din partea Green-Rainbow Party. Blogul citeaza un sondaj publicat de catre un post local dupa aceasta dezbatere, potrivit caruia 32 la suta dintre telespectatori au apreciat ca ea a castigat dezbaterea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.